Filippinerna 2003

Första maj i år bar det av till Filippinerna. En resa som varade i 18 dagar i ett land med en underbar natur och med mycket trevliga människor. Vi var tre stycken som var med på denna resa runt landet som anordnades av Dyk & Resespecialisten. Vi började vårt äventyr i Puerto Galera på ön Mindoro, där vi var under en veckas tid. Vi dök med Asia Divers som delägs ut av Tommy Söderström och bodde på El Gallon Beach Resort som är en del ut av Asia Divers. Finns även en bar i anslutning till resorten som heter The Point Bar, en av de bättre jag varit på. Men man skall vara försiktig att ringa i en klocka som hänger i baren om man inte vet vad den innebär, kan bli dyrt...:-)

Dykställena runt Puerto Galera ligger inte mer än 20 minuter bort med båt men de flesta av dyken gjordes knappt mer än 5 minuter bort. En dag gjorde vi en längre tur till Verde Islands som ligger ungefär en timme bort. På den turen anordnades det oxå en liten barbeque på stranden. Under den vecka vi var här fick vi t.ex se ghost pipefish, vanlig sjöhäst, frogfish, en väldigt stor sköldpadda (de tre sista har jag tyvärr ingen bild på), många olika nakensnäckor och mycket mer....

Efter denna underbara första vecka åkte vi vidare på en 5 dagars safari. Vi tog flyget till Dumaguete på ön Negros där vi mötte upp med båten. Safarin anordnades av SeaQuest och diveguiden på båten var Ronald från Holland, en typisk holländare men trevlig för det. Om det hade varit möjligt så hade han rökt under vattnet, det var inte ofta man såg honom utan en cigarett i munnen...:-) Safarin började runt ön Apo Island, en väldigt romantisk och isolerad ö. Inget rinnande vatten och ett elverk som bara var på under vissa timmar under dygnet. Vi bodde på Kan-Upi resort. Dykningen runt denna ö var helt fantastiskt går egentligen inte att beskrivas utan måste upplevas. Var som att dyka i ett akvarium vartenda dyk...:-) Egentligen det enda man saknade på dessa dyk var hajar o rockor annars var det näst intill fulländat.

Safarin fortsatte sedan till ön Siquijor där vi bodde på Coco Grove Beach resort. Nu med både rinnande vatten och el dygnet runt så man behövde inte längre vara rädd för att inte få batterierna laddade till kameran. Om man skall säga något negativt om denna safari var det att man började runt Apo Island och inte gjorde tvärtom. För dykningen kring Siquijor och senare runt ön Bohol o Balicasag var inte riktigt i samma klass men väldigt bra det oxå. Safarin avslutades på ön Bohol där vi stannade tills vi skulle fara hem igen och där vi bodde på Seaquests resort Oasis. Under dessa sista dagar fick vi se ett av de fräckaste djuren på denna planet...:-) Pygmé Sjöhäst!!! Om ni kommer hit någongång så säg till att ni vill ut till dykstället BBC, så får ni se dessa små och jag menar små djur!!!

Klicka här för att se lite bilder från resan

Nedan är ett antal filmer som jag tagit under resans gång. För att titta på dem behövs Windows Mediaspelare. Det bästa är att ladda hem filmen innan man tittar på den genom att högerklicka på bilden och välja Spara mål som.

Anemonfish

        Angelfish

Storlek: 2,5 Mb

Storlek: 0,8 Mb
 
Bannerfish
      Batfish
Storlek: 0,6 Mb Storlek: 2,5 Mb
 
Boxfish
Crocodilefish
Storlek: 2,7 Mb Storlek: 1,3 Mb
 
Garden Eels
Ghost Pipefish
Storlek: 2,6 Mb Storlek: 1,8 Mb
 
Grouper
Moray Eels
Storlek: 2,6 Mb Storlek: 1,8 Mb
 
Nudibranches 1
Nudibranches 2
Storlek: 6,4 Mb Storlek: 5,3 Mb
 

Pipefish

Pufferfish
Storlek: 2,4 Mb Storlek: 3,5 Mb
 
Pygmé Seahorse
      Scorpionfish
Storlek: 3,2 Mb Storlek: 3,1 Mb
 
Sea Snake
Sweetlips
Storlek: 0,7 Mb Storlek: 2,2 Mb
 
Trevallies
Triggerfish
Storlek: 3,2 Mb Storlek: 3,1 Mb
 
Trumpetfish
      Överblick 1
Storlek: 1,8 Mb       Storlek: 4,6 Mb
 
  Överblick 2
 
Storlek: 5,2 Mb
Copyright © muraena.net
Webansvarig web@muraena.net