Azorerna 2002

I augusti månad bar det iväg mot Azorerna på en två veckor lång semester. Vi var fyra stycken som hade var sin flygstol på STS Solresors charterplan ner till Ponta Delgada på ön Sao Miguel. Vi fortsatte direkt vidare till Horta på ön Faial med inrikes flyg där vi tillbringade 4 dagar.

Horta är mest känt inom seglarkretsar, där man "måste" göra en målning på piren för att inte drabbas av olycka under sin seglats. Finns några helt fantastiska målningar där. Under de dagarna vi var här gjorde vi några dyk runt ön och i kanalen mellan Faial och Pico med Noberto Diver. Vegetationen var lite lik vår svenska västkust med klippor och stenarformationer medan fiskarna var mer lika de tropiska.

Efter de här dagarna på Faial åkte vi vidare till Lajes på grannön Pico, som oxå är Portugals högsta topp. Vi stannade här under en vecka, det var meningen att vi skulle få simma med delfin och spana in val under dessa sju dagar med Espaco Talassa. Tyvärr så spelade vädret oss ett litet spratt så vi kom bara ut tre av dessa dagar. Men vi var inte ledsna för det för vi fick simma med flasknos och fläckig delfin och fick oxå se vanlig och Risso delfin plus tre stycken Kaskelotter.

De sista dagarna tillbringade vi på ön Sao Miguel, där vi hyrde en bil och körde runt ön med. Här badade vi i varma källor, spanade in Tvillingsjöarna, gick runt i trädgården runt Terra Nostra mm. En underbar resa på tre öar med lite olika karaktär, nu har vi bara sex öar till att utforska..:-)

Klicka här för att se lite bilder från resan

   
Det bästa är att ladda hem filmen innan man tittar på den genom att högerklicka på länken och välja Spara mål som.
 
 


Film som vi tog när vi var där och visar de olika delfiner vi såg plus en liten större sak...

Version för Windows Mediaspelare (3,5Mb)

Version för Real Player (2,2Mb)

 
 


Ingen film jag har tagit utan fått den genom en kompis, vet ej dess ursprung. Men det är iallafall så här de ser ut o hörs under vattnet...

Delfiner under vattnet (2,5Mb)